CONTRACTOR CRANE REQUIREMENTS

	CERTIFICATE OF COMPLIANCE

	

	This certificate shall be signed by an official of the company that provides cranes for any application under this contract.  Post a completed certificate on each crane brought onto U.S. Army property or USACE project sites.

	CONTRACTING OFFICER’S POINT OF CONTACT

(Government Representative)
	PHONE



	PRIME CONTRACTOR/PHONE


	CONTRACT NUMBER



	CRANE SUPPLIER/PHONE

(if different from prime contractor) 


	CRANE NUMBER 

(i.e., ID number)



	CRANE MANUFACTURER/TYPE/CAPACITY



	CRANE OPERATOR'S NAME(S)



	I certify that

1.  The above noted crane and associated rigging gear conform to applicable OSHA regulations (host country regulations for USACE activities in foreign countries).  The following regulations apply: EM 385-1-1, Section 16.C, Appendix G, H, and I. Where the more stringent crane standards set forth, the more stringent standards shall apply. 
**Interpretation of the contractual safety standards or requirements shall be submitted in writing to the contracting representative for clarification or guidance prior to start of crane operations.**
2.  The operators noted above have been trained and are qualified for the operation of the above noted crane.  

Refer to EM 385-1-1, Appendix G for minimum examination and qualifications of crane operators.
3.  The operators noted above have been trained not to bypass safety devices during lifting operations.

4.  The operators, riggers and company officials are aware of the actions required in the event of an accident as specified in the contract.



	COMPANY OFFICIAL SIGNATURE 


	DATE

	COMPANY OFFICIAL NAME/TITLE



	POST ON CRANE

(IN CAB OR VEHICLE)






































